COLUMNPRIETPRAAT
AFBEELDING 1

DE HANDVENTILATOR

Ben je het zat dat je elke keer dat je wilt eten
je mond verbrandt. Het is je geluksdag. Gebruik onze handventilator
Hij verkoud je eten en het is super handig.
Je kan hem hart minder hart aanzetten en zachtjes aanzetten.

KOUD ETEN KOOP HANDVENTILATOR

Tristan

Pastaverkouder

Je hebt een heerlijke spaghetti op het menu maar die is alweer veel te warm en je kinderen klagen dat het te lang duurt? Er bestaat iets geniaal! De ‘Pastaverkouder’. Dankzij hem moet je geen eeuwigheid meer wachten dat je pasta verkouden is. En je vindt het in alle supermarkten van Vlaanderen!
Alles kan veel sneller gaan met de Pastaverkouder!
Juliette

Het Ventistokje

Verbrand je je altijd als je eet ? Dan hebben wij de oplossing voor jou !
Met het Ventistokje hoef je niet meer te blazen want er is een ventilator op het stokje gemonteerdt (een heel kleine natuurlijk). Je kan het stokje ook op je lepel of vork of ander bestek klipsen ! Nu verkrijgbaar in de winkel en bij aankoop van twee ventistokjes , één elmex tandpasta gegeven .
Een Ventistokje het stokje van mijn leven !
Romain

Ventilatortje

Geen zin om het eten te verkouden? Geen probleem, met onze nieuwe ventilatortje hoef je dat niet meer te doen!
Ines

Eetverkouder 

Vind je dat je eten heel warm is. Koop dan de eetverkouder. Hij help je eten koud maken. Het functie is gemakkelijk er zijn 2 knoppen de eerste voor het machine te starten en de tweede voor de niveau van de kracht van het lucht hoger maken. Probeer het nu voordat alles word verkoop. Nu kan je stoppen met blazen want het word vermoeiend. Dit product vind je in alle winkel. Als er een probleem is met die aparaat dan heb je garantie. 
Wil je dat de product beter word bel dan de 0455 60 77 30
Amir

De verkouder

Ben je het zat om je altijd te verbranden. Dan hebben we het perfecte product voor jouw. De verkouder verkoud je pasta,aardappelen,soep enz. Je kunt ook kiezen als je het warmer of kouder wilt hebben. Je kunt het ook verplaatsen van mes naar vork. Het is nu verkoopbaar voor maar 49,99 euro. Koop het, jullie zullen er geen spijt van krijgen.
Lara

AFBEELDING 2


Masseerhoed !!!

Heb je zin in massage, maar is niemand thuis. Dan hebben we een oplossing voor jou!! Je nieuwe masseerhoed doet dat voor jou. Je hoeft alleen aan de twee zwarte haakjes te trekken. Nu voor maar 58 euro in je winkelcentrum. De masserhoed voor iedereen en alles goed!
Amélie

AFBEELDING 3De snel opruim kapper 
is het best wat je kunt kopen omdat je gewoon vlug kan opruimen. Gewoon rond je nek vast houden, en knippen maar.
Laure

De Hairpicker 

Met deze uitvinding bent u uit de nood geholpen. De Hairpicker zorgt ervoor dat je badkamer geen varkenstal wordt. Het is makkelijk om mee te nemen. Je doet gewoon de rits open, je steekt je hoofd erin en dan scheren maar.
Yasmine
Harenkom ! 

Ontdek de harenkom ! een unieke en revolutionaire manier om haar te knippen zonder zorgen. 
Gedaan met lastige momenten ! Dankzij de harenkom bespaar je veel tijd ! 
De harenkom is makkelijk te gebruiken : zet de harenkom rond je nek, knoop die vast en begin te knippen ! Na het gebruik van de harenkom, zet de inhoud in de vuilnisbak ...en eindelijk een nieuwe kapsel zonder zorgen ! 
Geen haar op grond = een nette huis !
Kom dan bij Action en geniet van de promo: het kost maar nu 0.99 cent !!!! 

Bij aankoop van een schaar , spiegel en een kam .
Julien

De Antkrascheer

Daarmee moet je niet meer naar de kapper om te scheren, koop en alles gaat beter.
Chloé

Haaropvanger
Waarom haar opvangen als dit ook kan. Probeer nu de haaropvanger zo zal je niet meer moeten kuisen na je kappersbeurt want de haaropvanger vangt al je haar op.
Bengt
AFBEELDING 4 
Het is winter en je hebt koud aan je oren?! Probeer dan onze nieuwe mutsoor!
Het zal je weer warmer maken aan je oren en je zal er zeker je styl in vinden!
Vergeet niet: nu te koop in de winkel!
Cécile

Heb je last van gesprijde oren? Geen problem, er bestaat de gloei nieuwe oor plakke. Die je 48 u aan moet zetten en dan zul je niet meer uitgelachen worden. 
Nu verkrijgbaar bij de aphoteek. Je kunt ze ook verkrijgen via onze website: www.oorplakker@icloud.nl 
Nu met 15% korting
Henry

Heb je vaak koude oren? En zeker in deze koude winter. Daarop heb ik een oplossing. Heb je al en ideetje? iedereen kent de bekende muts met 2 pompommen. Nu ook de OORMUTS .
Je kunt je oormuts ook bestellen of in onze winkel komen halen. Je kan jouw muts zelfs kustomiseren. Daarop zeg ik: STOP DE KOUDE OREN.
Nu verkrijgbaar tot 22 februari.
Anaë

Heb je soms koud aan je oren? Vind je dat je oren te weinig stijl hebben? Koop dan de Oorhoed en alles komt weer goed.
Bij twee aankopen vijf percent korting!
Sofia

AFBEELDING 5 


Anti-kramphandschoen

Ben jij het beu dat als je zit te schrijven, je ineens een enorme kramp in je hand krijgt? Dan is dit echt iets voor jou. Deze handschoen zorgt ervoor dat je geen kramp meer hebt met een soort van massage. Bovendien heeft hij 3 standen: van een zachte tot een harde massage. Je kunt er zeker 2 uur mee schrijven zonder dat je pijn aan je hand hebt.
Dus de ideale handschoen voor tijdens je examens!!!
Jaspe

De Einstein 

Nooit meer rekenen! De Einstein doet het voor jou!
Jouw leraars merken het toch niet want je zegt gewoon dat je vinger gebroken is. 
Milieuvriendelijk want het werkt op zonne-energie!
Keigoedkoop: € 30 !

Werkt hij niet goed, geld terug.
Simon

DE BERMUDADRIEHOEKDe Bermudadriehoek is een denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico in het westelijk deel van de Atlantische Oceaan. De Bermudadriehoek werd bekend doordat vaar- en vliegtuigen er op mysterieuze wijze zouden zijn verdwenen. Allerlei auteurs schreven deze verdwijningen toe aan onder meer paranormale verschijnselen, waarbij de wetten van de natuurkunde werden opgeheven, of aan activiteit van buitenaardse bezoekers.

Onze reporters waren ter plaatse.
TRISTANCONFLICT IN DE KLAS

De verstopte valies17 MAART 2017Het 6de leerjaar gaat naar skiklassen met de bus. De bus-chauffeur weet zeker dat hij genoeg benzine heeft. Maar 3 uur later : Oei ik heb geen benzine meer! , zei de bus-chauffeur . Hier is geen pomp . Hij wilt iemand bellen dat ons kan helpen maar er is geen bereik .

Waarom stoppen we nu? ,Vroeg de juf. Ik heb geen benzine meer, zei de bus-chauffeur . Oei!, zei de juf. Maar ik denk dat ik een idee heb we moeten op een auto wachten,zei hij terug . Het wordt donker en donker en nog niets te zien geen auto of andere bussen .De juf zuchtte . Liesa heeft  een super plan : de valies van Max verstoppen . Liesa lacht met een griezelige lach, iedereen kijkt haar raar aan . Lena, haar vriendin vraagt haar waarom ze alleen lacht . Ze zei wat ze ging doen . Ze lachen allebij. 
Liesa vraagt aan de juf of ze naar buiten mag om te plassen . Ja ,zegt de juf, maar eigenlijk gaat Liesa de valies van Max verstoppen . 10 min. later :de juf vindt dat het eenbeetje lang duurt . Dat komt omdat ze nog geen verstopplaats heeft gevonden. Liesa komt terug : ik heb papier nodig!, vroeg ze . Ah oké hier…, zei de juf . Plots had ze een verstopplaats gevonden: onder de bus. Ze gaat terug naar buiten en verstopt de valies . Dan komt ze naar binnen en ondertussen zijn Leo en Max vrienden geworden met Kiara en Lara . Liesa zegt tegen Lena dat ze de valies heeft verstopt. Lena is ook blij. Maar Leo heeft gehoort wat ze gezegt heeft. Hij is super ontgoochelt dat ze ten eerste de valies heeft verstopt en ten tweede dat ze tegen de juf heeft gelogen . Leo zegt het aan Max. Max wordt boos en zegt het aan de juf. De juf wordt ook boos maar dan op Liesa . Ze gaat kijken onder de bus ze neemt de valies en ziet en reserve ton benzine . Meneer de bus-chauffeur ,meneer de bus-chauffeur ,zei de juf. Ja , zei hij. Ik heb benzine gevonden , zei de juf . Yesssss!, zei hij.
Ze mochten terug met de bus naar skiklassen en Liesa was gestraft.
CECILE

Nieuw meisje


1 september, “ er is een nieuw meisje in de klas”Zei meester Tom. Haar naam is Alessia.

Al heel de dag kijkt JUL naar haar. School is gedaan.

Julia vraagt aan haar broer Jul of ze samen naar huis kunnen gaan. Onderweg vraagt Julia aan Jul of hij een oogje heeft op Alessia . Hij zegt dat het zijn zaken niet is! Julia zegt dat het niet erg is dat hij verliefdt is.Maar ik ben niet op haar!!!!!!!!!
Ok zegt ze maar toch een beetje. mmrr zegt hij.
Ueueue meschien een beetje zegt Jul. 
Volgende dag.
op school gaat jul bij Alessia. Hij vraagt aan haar of ze zich goed voelt hier op school. Ze zegt dat het hier leuk is. DRING DAAR gaat de bel. In de klas moet iedereen per twee werken het is lotjetrek. ooooo
Alessia en Jul moeten voor heel het jaar samen werken.School is gedaan. Thuis denkt hij altijd naar haar. Alessia denkt ook kontstant naar haar hij. 1 maand later. Op school willen ze zich iets zeggen.
Jul begint: wil jij met mij in koppel zijn ? Ze lacht en zegt dat ze het ook wou zeggen.
Dan vraagt Jul ja/nee, en ze zij Ja ik wil met jou in koppel zijn .1week later. Maar dan Emma komt het te weten. Emma is al jaren op Jul en Hij was nooit op haar. Ze is zoo triestig dat ze heel boos wort. Dan gaat ze super vlug naar Alessia en ze probeert haar te over tuigen. zegt dat Jul haar gebruikt. Alessia gaat dan vliegens vlug weg en gaat wenen. 

Volgende dag.

Meester Tom komt binnen en zegt dat er nog iemand nieuw in de klas hij heet Ron hij komt hier een teitje op school omdat zijn ouders hier op zaken reis 1 maanden. Emma wort super verlieft is. 1 maand later. Ron gaat bij Emma om iets te zeggen. Hij zegt :wil je met mij in koppel zijn en ze zie JA . maar ik moet deze namiddag weg. Hij zij wil je met me mee en ze zij. JA !!!!! Ik wil met je mee.

En ze leefden lang en gelukkig.
LAURE
Ergste en laatste nacht

Op een dag ging de klas van Jeff op schoolreis. Ook al was Jeff 12 jaar, het was zijn eerste schooldag. Ze zongen hele tijd tot de bus in pan viel, het was nacht. Die nacht gingen Lisa, Jeff, Grok en Bik naar het bos om hulp te zoeken. Ze zochten uren en uren maar vonden niemand.

Tot middernacht. In de verte zagen ze een vrouw helemaal in het wit gekleed. ze hadden heel veel schrik. Ze kwam elke keer dichter en dichter. Lisa, Jeff, Grok en Bik liepen direct weg maar maar de mevrouw bleef hun maar volgen tot ze opeens verdwenen was. Ze bleven even stilstaan om te kijken waar ze was. Toen ze zich weer omdraaiden stond ze in één keer voor hun. ze vielen op de grond van de schrik. De mevrouw bond hun vast met een touw. Ze nam hun naar een open plek in het bos. Er was een put in de grond gegraven maar ze wisten wat de mevrouw met hun ging doen. Opeens stak ze hun de put en zei:" hier zullen jullie voor altijd zitten." Ik geef elke dag één stukje

brood. De vier vrienden wisten dat te weinig was om te overleven, het was wwel beter dan niks. Toen liep de mevrouw weg. De vier vrienden beseften dat ze voor altijd in de put gingen zitten." Ergste avond ooit."
BENGT«Op 6 Februari, gaat het 6e leerjaar naar bossklassen» Leest Blauwtje. Maar blauwtje zij dan «Ik heb geen zin in bossklassen» Braziljaantje keek naar hem en zei «jawel je moet mee komen dan is het jouw verjaardag! Ik ga zeggen aan de juf dat je met mij mee gaat ok?» Toen zei hij «nee» Antwoorde hij «je moet» hij zei terug «ok dan voor een keer dan» «jipieee» zei ze. 

Toen was de dag aangebroken ze zag hem en zei «gelukkige verjaardag Blauwtje klaar om te vertrekken» en hij antwoordde «nee!» «Kom de juf roept ons» zei ze Het duurde bijna een uur voor dat ze zijn aangekomen. Toen ze zijn aangekomen aangekomen gingen Ze naar een oerwoud een paar minuten later is de heele klas verdwenen behalve Braziljaantje en Blauwtje. Toen begon hij te zeggen dat het allemaal haar schuld was en dat zei hem hier had gebracht en Braziljaantje zei dat hij akkoord was met alles. Daarna hebben ze elkaar niet meer gesproken een paar seconden later was de klas terug en ze zeide «Gelukkige verjaardag Blauwtje verassing »Blauwtje zei tegen Braziljaantje dat het hem spijt omdat hij zij dat het haar schuld was. Zij zei ook dat het haar speet.Maar toch had blauwtje een leuke verjaardag.Het leukste is ze werden vrienden voor altijd ♥️
JULIANA

Eetbare GamerIn de school GBS De Schakel komt er een nieuwe leerling in de 6de leerjaar want hij van zijn vroegere school was geschorst. Hij heet Jean-Pascal. 

Op de vijfde schooldag ontmoet hij twee nieuwe vrienden. De twee nieuwe vrienden noemden: Henry Van Den Patat en Romjul De Coole. Ze zijn goede vrienden omdat ze allemaal van gamen houden. Op een dag gaat het zesde leerjaar op uitstap naar Paradaiza. Jean-Pascal speelde gedurende de hele dag op zijn toestel. En in eens ruikt hij vlees en begint hij erop te springen maar het was per toeval op een leeuw die zijn vlees aan het eten was en dan begint hij tegen de leeuw te vechten. Iedereen was naar hem aan het kijken als hij tegen de leeuw had gewonnen en het vlees aan het eten. Daardoor moest iedereen van het zesde leerjaar terug naar school gaan. Iedereen was een beetje boos en verbaasd tegen Jean-Pascal. Eric Chabert ging Jean-Pascal ook schorsten maar hij heeft dat niet gedaan en Eric heeft hem nog een nieuwe kans gegeven. Eric heeft toch de ouders van Jean-Pascal gebeld om wat er was gebeurd te vertellen en dan zeiden de ouders dat het niet de enige keer was want Jean-Pascal had het ook gedaan in zijn vroegere school. De ouders zweerden dat ze iets aan zouden doen. Dan was het einde van de dag. Dan is Jean-Pascal naar huis gegaan. De ouders van Jean-Pascal hebben zijn telefoon genomen en dan zijn ze naar de dokter gegaan. Sindsdien deed hij dat niet meer en dan was hij terug normaal zoals de anderen en dat vond hij het leuk zo kon hij in zijn leven iets doen in plaats van met zijn toestel spelen.
JULIENHet hongerige konijn

Het is vandaag werelddierendag en Andreas neemt een konijn mee naar school. De bel gaat en het is speeltijd. David ,Andreas en Moos spelen samen. Na de speeltijd hebben ze een toets Spelling over werkwoorden. De juf deelt de toetsen uit er komt een meester binnen in de klas,en ziet het konijnenhok niet en struikeld er perongeluk over.Het konijnenhok gaat open en het konijn ontsnapt en springt door de hele klas.Opeens springt het konijn op Andreas zijn bank.En eet zijn toets op , David en Moos zeggen:juf het is niet eerlijk Andreas moet zijn toets niet maken!!!!waarop de juf antwoord:Ik dacht hem juist een nieuwe toets te geven maar omdatjullie zo gezeurd hebben moet hij de toets niet maken .En Moos en David klagen niet omdat ze allebij 10 op 10 hebben,en zeggen dat het hun spijt en naschools spelen ze nog bij andreas zijn thuis met zijn konijn.
SIMON


De oude meisjes, de nieuwe jongens Sinds de 1e kleuterklas waren 4 meisjes BFF'S(Anaoech Oltmans,Chlooech Perillo,Sima Tortia,Julceezartin De Grand Sare):maar er waren 2 van hen die niet goed in hun lijf waren. Maar ze wisten niet hoe zig in jongens veranderen.Ze vonden dingens uit bv:"met een toverstok gaan we met de magie in jongen veranderen"maar dat was het niet. Dan haalden ze een super idee!"Het aan oma Mimich vragen!"(Anchlo Mimich is de oma van Chlooech ze is een super oma ze weet bijna alles wat we doen, maar onze ouders niet. We vroegen het aan oma Mimich en ze zij:"Dan kunnen jullie esthetische chirurgie doen maar daar moet je veel veel betalen! Hoeveel?",vroegen wij. Ze zij het en ja dat was heel heel veel geld. 

Weken en weken passeerden en neen niet genoeg geld, en op een moment vroeg Sima:"Onze ouders en buren hebben ook geld we gaan hen geld vragen! Na dat ze geld gevraagd hebben hadden ze eindelijk genoeg geld dansten ze zelfs omdat ze zo vrolijk was. "Nu naar de ziekenhuis !!!"zijden ze alle twee. Dagen en dagen na hun operatie gingen ze niet naar school en zelfs niet naar hun boomhut, nergens behalve hun huis. Na die dagen dachten de 2 meisjes dat haar BFF'S iets hadden. De volgende dag zagen de 2 bezorgde meisjes dat het niet normaal was. Eerst gingen de 2 meisjes gaan bellen bij Sima en aan de deur was er een jongen!!! één van de 2 meisjes zij:"Hallo weet jij waar Sima is, ze komt niet meer naar school en niet meer naar ons geheime boomhut!" "Kom maar binnen meisjes ik weet waar Sima is. Ze is voor jullie ! " Maar er was gewoon die jongen voor ons. "Ik ben het Sima. Nu noem ik Sami,Sami Tortia." zij hij. Wij dachten dat het een grap was. Maar neen dat was geen grap! Nu gaan we Julceezartin ! Ze gingen alle 2 door naar de huis van Julceezartin. Ze belden en zagen ook een jongen! Ze vroegen:"Ben jij Julceezartin?" "Ja euh NEEN oeps ik ben Julceezart De Grand Sare. Maar hoe weten jullie dat ? Ze praatten en praatten hoe het was gebeurd en dan gingen ze terug naar de huis van chlooech om te praten over de meisjes oooh neen nu zijn dat jongens, om te praten over de jongens. ze praatten over hen en op eens zij chlooech:"ik ben op sima ooh neen nu is dat sami het gaat moeilijk zijn om de jongens naam te onthouden" "En ik ben op Julceezar mmmmmmmh gewoon een t denk ik, zij anaoech. De volgende dag zijn er de 2 nieuwe jongens, direct wanneer de andere van onze klas het wisten dat ze een esthetische chirurgie hebben ze hen gepest.s'Avonds waren de 2 meisjes bij anaoech en de 2 jongens bij Julceezart.De 2 jongens waren aan het praten en Sami zij in één keer:"ik ben op chlooech"En Julceezart zij:"Ik ben op Anaoech. 1 week later zijn de jongens niet meer gepest omdat de juf hen had verteld hoe het was gebeurd en chlooech is in kopel met Sami en Anaoech is in kopel met Julceezart en bleven samen voor altijd en hadden veel kinderen, eeeeeuuuuuuuhhhhhhhh denk ik hihi  😁😁
CHLOEDe angstige bus wandeling.


Vorige vrijdag zei meester Stuart dat we maandag morgen op bosklassen gingen.
Maandag ochtend was niet iedereen er,we wachten 1 uur 2 uur 3 uur EINDELIJK daar is Sacha.
Ze doen nog vlug een activiteit en stappen om 16 uur in de bus.
Het is al donker en het is 18 uur de bus valt in PANNE!!!!
Ze horen chauffeur Ronni zeuren.
Net nu moet op dit moment Sacha een griezelverhaal vertellen.
Iedereen is doodsbang."O NEE",dat was meester Stuart.
"Heeft er iemand een gsm mee ? ",vroeg meester Stuart.
Niemand steekt zijn vinger op. " Oké blijf kalm,de enige oplossing om naar het domein te geraken is LIFTEN",we horen weer een gezeur dat is dan chauffeur Ronni.
We beginnen te liften,maar niet veel chauffeurs vonden het oké om mee te rijden.
Maar na 1 uur liften stopt er eindelijk een lieve man,"Hallo lieve kinderen waar moeten jullie heen?",zei die man.
We moeten naar het domein van Genk.
"Ooooooh ik moet daar ook heen! "zei de lieve man.
Dus stapten we in.
We komen het domein binnen en wachten op onze gids .
Maar blijkbaar was die vriendelijke man onze nieuwe gids!!!!!!!!!JOEPIIIIIIIIE!!!!!!
AMELIE

De verstopte valies17 maart 2017


Het 6de leerjaar gaat naar skiklassen met de bus. De bus-chauffeur weet zeker dat hij genoeg benzine heeft. Maar 3 uur later : Oei ik heb geen benzine meer! , zei de bus-chauffeur . Hier is geen pomp . Hij wilt iemand bellen dat ons kan helpen maar er is geen bereik .

Waarom stoppen we nu? ,Vroeg de juf. Ik heb geen benzine meer, zei de buschauffeur . Oei!, zei de juf. Maar ik denk dat ik een idee heb we moeten op een auto wachten,zei hij terug . Het wordt donker en donker en nog niets te zien geen auto of andere bussen .De juf zuchtte . Liesa heeft een super plan : de valies van Max verstoppen . Liesa lacht met een griezelige lach, iedereen kijkt haar raar aan . Lena, haar vriendin vraagt haar waarom ze alleen lacht . Ze zei wat ze ging doen . Ze lachen allebij. 

Liesa vraagt aan de juf of ze naar buiten mag om te plassen . Ja ,zegt de juf, maar eigenlijk gaat Liesa de valies van Max verstoppen . 10 min. later :de juf vindt dat het eenbeetje lang duurt . Dat komt omdat ze nog geen verstopplaats heeft gevonden. Liesa komt terug : ik heb papier nodig!, vroeg ze . Ah oké hier…, zei de juf . Plots had ze een verstopplaats gevonden: onder de bus. Ze gaat terug naar buiten en verstopt de valies . Dan komt ze naar binnen en ondertussen zijn Leo en Max vrienden geworden met Kiara en Lara . Liesa zegt tegen Lena dat ze de valies heeft verstopt. Lena is ook blij. Maar Leo heeft gehoort wat ze gezegt heeft. Hij is super ontgoochelt dat ze ten eerste de valies heeft verstopt en ten tweede dat ze tegen de juf heeft gelogen . Leo zegt het aan Max. Max wordt boos en zegt het aan de juf. De juf wordt ook boos maar dan op Liesa . Ze gaat kijken onder de bus ze neemt de valies en ziet en reserve ton benzine . Meneer de bus-chauffeur ,meneer de bus-chauffeur ,zei de juf. Ja , zei hij. Ik heb benzine gevonden , zei de juf . Yesssss!, zei hij.
Ze mochten terug met de bus naar skiklassen en Liesa was gestraft.

CECILE

Een nieuwe vriend
   


Op 1 september kwam Jan toe op zijn nieuwe school.

Hij ging in het zesde leerjaar waar alle kindjes nieuw waren voor hem.

Iedereen was samen aan het praten. Ze vroegen zich af wie nieuwe leerling zou zijn die ze in hun klas gingen hebben.
Toen ging de bel en iedereen ging op een rijtje staan behalve Jan die niet wist waar dat hij moest gaan.
Toen zei Meester Luc : “Jan ga maar mee in de rij staan, dit is de rij van het zesde leerjaar.”
De kinderen gingen allemaal mooi in de klas zitten. Er bleef nog juist een plaats over en die was voor Jan.
Meester Luc presenteerde Jan voor de klas en vroeg aan Lucie van hem de verschillende zalen te tonen.
Tijdens de speeltijd ging Lucie met hem naar de turnzaal en naar de eetzaal. Jan was verlegen maar hij vond Lucie een leuke meisje.
Toen kwam Max, Max was de vriend van Lucie.
Hij vroeg haar : "Wat doet je nu met die jongen daar?"
Lucie stelde Jan voor aan Max en ze vertelde hem dat hij nieuw was op school. Jan was een beetje bang van Max want hij er sterker en stoerder uitzag.
Max was jaloers en zocht om ruzie te maken met Jan. Maar Jan was slimmer en hij zei : ”Waarom zouden we ruzie maken. Ik wil juist uw vriend zijn.” Ja, zei Lucie tegen Max waarom moet je altijd ruzie zoeken als ik een nieuwe vrind heb?  Max antwoordde toen : ”Ik heb je zo graag Lucie dat ik u niet kwijt wil.” Toen begon Jan te lachen. Maar ik ben niet op Lucie ik vin ze maar juist een leuke

vriendin. Ik ben al op iemand anders. Ze noemt Emma en ze is nog in het school waar ik vorig jaar was. Als je wilt kunnen we allemaal samen een ijsje gaan eten na de school om mijn eerste dag te vieren.

Om vier uur was het school gedaan en ze gingen allemaal een lekkere ijsje eten.


Dit was de eerste schooldag van Jan.
ANISSA


Ergste en bijna laatste nacht

Op een dag ging de hele klas van Jeff op schoolreis. Ook al was Jeff al twaalf jaar, het was zijn eerste schoolreis. Ze zongen heel de tijd tot de bus in panne viel. Het was nacht. Die nacht gingen Jeff, Lisa, Grok, en Bik naar het bos om hulp te zoeken. Ze zochten uren en uren maar vonden niemand. Tot middernacht. In de verte zagen ze een witte stip. Ze gingen dichterbij om te weten wat de witte stip was. Het was een vrouw. Maar haar huid was wit, haar haar was wit, alles was wit. Ook al leek de vrouw niet vertrouwbaar, ze gingen naar haar toe. Ze vroegen als ze een huisje had waar de klas zou kunnen logeren en ze antwoordde: “Ja.” 

Ze stapten wel een anderhalf uur met de vrouw tot dat ze op een klein heuveltje aankwamen. De


vrouw nam een sleuteltje die aan haar nek hing en opende een deur die in de grond zat. “Mijn huis zit daarin. Spring, wees niet bang”, zei de vrouw. Jeff, Lisa, Grok en Bik sprongen allemaal samen in het gat. Ze kwamen niet op de grond maar in water. Ze wachtten op de vrouw maar ze kwam niet. Opeens zei Jeff: “We zitten in een put. Het is een valstrik!”Ze bleven daar tot een emmer in de put viel. Ze sprongen allemaal in de emmer en gingen terug naar boven. Voor hen stond meneer Vanderchurchen. Hun leraar had ze gered!
JULIETTEDe verlore valise 

De klas van het 6de leerjaar gaan skiklassen. Met de bus. De buschauffeur heeft gezegd aan de juf dat hij genoeg benzine had, maar hij heeft niet gelijk hij kan alleen 2uur rijden het is niet genoeg hij moest 5uur rijden. Ze hadden geen enkel pomp dichtbij. Ze moesten evacueren. Buiten was de juf aan het tellen hoeveel kinderen er waren en Lisa bleef het laatste in de bus. Ze wachtte tot iedereen buiten was. Lisa heeft de valise van Max verstopt in de bus. Ze was heel anonyme als ze dat deed. Niemand heeft haar gezien. Ze zij het aan haar vriendinnen. Leo hoorde de vriendinnen van Lisa zeggen het dat Lisa de valise van Max. Leo hoorde alles en zij het aan Max. Max had dan ruzie met Lisa. Max gaat bij de juf. De juf zij aan Max dat hij het alleen moet oplossen en zijn valise opzoeken en Lisa moest sorry zeggen maar ze deed het niet. Na dat Leo de valise van max terug heeft gevonden dan zij ze sorry. 
De busschauffeur kwam terug met benzine en konden ze verder naar skiklassen gaan.
AMIR

GESCHORST


Kenny ging naarde verjaardagsfeest van Rocky. Het was gezellig maaar een beetje droog. Toen begon Evy tegen Kenny over Rocky te praten. Ze zei dat Rocky gemeen was en Kenny gaf toe. 

Maar Kenny wist niet dat Evy alles opgenomen had. Ze liet alles aan Rocky horen. Toen sloeg hij Kenny een bloedneus en Kenny vluchtte weg naar huis. 

Kenny durfde niet meer naar school te komen. Na twee weken was er nog altijd geen contact. Evy voelde zich schuldig en ging alles opbichten aan de directeur. De directeur vond haar gedrag totaal niet oké. Dus was er geen oplossing niet meer ,hij moest Evy schorsen omdat Kenny de rest van het schooljaar niet meer is gekomen !
YASMINEGAME NIET IN DE KLAS 

Er is een nieuwe leerling in het zesde leerjaar . Hij noemt Jef de Gamer en zoals zijn naam het verklapt hij game veel .De hele tijd. Zelf in de klas ! Julien van den Frit en Romain van den patat zijn de twee grapjassen van de klas . 
Jef de Gamer kwam maar net op school en begon te gamen. Als de bel ging ,bleef hij gewoon gamen in de rij. Als hij in de klas kwam , moest hij zijn GSM afgeven . Hij gaf zijn GSM af en ging zitten . Tien minutjes later haalde hij gewoon een nieuwe GSM uit zijn zak. De meester was zo druk met de les dat hij het zelf niet heeft gemerkt dat Jef weer aan het gamen was. Tot dat Julien en romain het verklapte. De meester was razend en zij dat naar de directeur moest . En hij ging naar de directuer. 

Toen hij bij de directeur kwam rinkelde zijn GSM en hij nam op voor de directeur. Dus werd hij geschorst . Conclusie : game nooit in de klas .
TRISTAN
                                    
😂😂Grappig, maar toch ook niet 😒3 augustus


“Van 7 tot 14 augustus gaat het 6de leerjaar op bosklas” leest Blauwtje. Hij was in zijn kamer zijn brief voor bosklassen aan het lezen. Eigenlijk had hij helemaal geen zin om mee te gaan, maar zijn beste vriendin, Braziliaantje, had het zo vriendelijk gevraagd. Hij had het minste zin om zijn verjaardag op het schoolkamp te vieren. Toch wilde hij er een leuke bosklas van maken.

4 dagen later

Het was zover. Toen iedereen er was, stapten ze in de bus. Het was 2 uur rijden. Ze vertrokken om


18:00, dus het zou al bijna donker zijn als ze aankwamen. Blauwtje en Braziliaantje zaten naast elkaar in de bus. Na anderhalf uur in de bus te hebben gezeten kwam de juf ineens met 2 glazen cola naar Blauwtje en Braziliaantje. Blauwtje vond dat er iets niet klopte, maar Braziliaantje leek er zich niet van bewust te zijn, dus nam hij ook maar een slok. Direct daarna vielen ze in een diepe slaap. .

Toen hij en Braziliaantje wakker werden was de bus verlaten, midden in een bos en hij stond stil. Gelukkig waren de lichten van de bus nog aan. Ze stapten uit de bus om te kijken of de juf en de kinderen buiten waren, maar daar waren ze niet.

“Over ongeveer een halfuur word het al donker” zei Braziliaantje.
“Het is jouw schuld, jij had me niet moeten overtuigen om mee te gaan!!” riep Blauwtje ineens.
“Niet waar ,want jij had dan gewoon niet moeten meegaan!!” schreeuwde Braziliaantje terug.
“En toch is het jouw schuld!!”
“Nietes!!”
“Welles!!”
“Nietes!!”
“Welles!!”
Ze hoorden ineens geritsel in de struiken, maar ze hadden nog geen tijd om zich af te vragen wat het zou kunnen zijn of er liepen al kinderen uit de struiken.

Gelukkige verjaardag!!!Overal rond hen waren kinderen met kaarsen in de lucht. En de juf had een enorme taart vast.
Toen pas drong Blauwtje het door dat ze waren beetgenomen. Dus dat hij eigenlijk zonder reden op Braziliaantje had geschreeuwd. Toen hij keek waar ze was zag hij dat ze helemaal alleen stond. Hij liep naar haar toe. ”Sorry ,ik had niet op je moeten schreeuwen.Ik vind het hier eigenlijk wel heel leuk, dus ik ben heel blij dat je me had gezegd dat het heel leuk ging worden.” zei hij. Braziliaantje draaide zich om en gaf hem een knuffel. Nadat ze dat had gedaan voelde hij zich helemaal warm vanbinnen.


Een kwartier later zei de juf dat het feest nu echt ging beginnen. En Blauwtje wist zeker dat het de leukste bosklas ooit zou zijn.
JASPE
De angstige bus wandelingVorige vrijdag zei meester Stuart dat we maandag morgen op bosklassen gingen. Maandag ochtend was er niet iedereen. Dus moesten we wachten. Na drie uur wachten waas Sacha er. Eindelijk!! We deden nog vlug een activiteit en stapten om zestien uur in de bus.
Het was al donker. Het was achttien uur en de bus viel in panne…We hoorden chauffeur Ronny zeuren. Net nu op dit moment moest Sacha een griezelverhaal vertellen. Iedereen was doodsbang. "Oh, nee!" dat was meester Stuart. "Heeft iemand een gsm mee?" vroeg hij. Niemand stak zijn vinger op. "Oké blijf kalm, de enige oplossing om naar het domein te geraken is liften". We hoorden nog een gegrom, dat was weer chauffeur Ronny's gezeur. Na een halfuur liften vonden we een andere bus met genoeg plaats en een lieve chauffeur. "Kom binnen lieve kinderen! Ik heet chauffeur José en ik heb een goed idee, jullie naar huis brengen." Hij deed zo lief tegen ons maar was wel geheimzinnig. We stapten allemaal vrolijk op de bus. Meester Stuart bleek hem niet zo oké te vinden en vroeg elke tien seconden of het wel deze weg was. De bus reed en reed en kwam in een donker bos aan. Toen werd chauffeur José niet meer lief…"Allee weg ermee!, Uitstappen vuilzakken!". Bevend stapten we uit de bus. Chauffeur Ronny's gezeur was weer aanwezig. Maar toen haalde Victor een kaart uit zijn jas. "Mijn angstige mama geeft me altijd wat mee dat niet moet, dus heb ik deze kaart mee!". "Oh! Victor je red ons, met deze kaart zullen we de snelweg terug vinden en iemand met een telefoon zoeken!". "Wacht heb je nog een zak lamp en wat eten bij je? Zo kun je met de klas wat eten." zei meester Stuart. Victor haalde een grote zaklamp en twee dikke pakken snoep uit zijn zak, hij wilde het uitdelen maar toen graaide Sacha een pak uit zijn handen… DIT WAS GENOEG! DIT WAS ECHT TE VER! "Hee! Sacha heb je echt niets beter te doen net als we in de problemen zitten! Eerst maak je iedereen bang met je stomme griezelverhaal en nu verbied je iedereen met eten!" zei ik. "En jij, heb je echt niets beters te zeggen?!" antwoorde ze. "Kinderen stop nu! Help ons een beetje, en jij Sacha geef het snoep terug!" zei meester Stuart.


Het was een halfuur lopen terug naar de snelweg. Maar het was wel gaaf: wij in het bos alleen zonder gsm en één enige zak lamp! Op de snelweg zagen we de politie. Meester Stuart was zo blij dat hij bijna ging dansen. Toen de politie ons zag vroegen ze wat we hier deden om middernacht. Meester Stuart vertelde alles ook over José de stoute chauffeur. De politie was onder de indruk en zei dat we heel dapper waren geweest. Ze belden direct naar het domein zodat er een auto ons kwam halen. Uiteindelijk waren we op het domein om één uur en waren we om twee uur in ons bed omdat meester Stuart ons allemaal een beloning wou geven.
En die nacht sliepen we allemaal heel, heel goed.
SOFIA

Gamen in de klasEr is een nieuwe leerling in de klas, hij noemt Jef De Gamer.
Zoals zijn naam het al verklapt, houdt hij erg veel van gamen. Hij beoefent deze passie regelmatig, zelfs in de klas. Naast hem zijn er anderen van de klas, Julien van den Friet en Romain Patat, de grapjassen van de klas zijn. De anderen zijn gelukkig wat rustiger.
Jef  kwam voor het eerst op zijn nieuwe school. Wat niemand wist is, is dat hij echt niet graag naar school gaat. De meester en de kinderen zagen hem voor het eerst met een gsm in de hand. Zijn eerste speeltijd en de dag verliepen redelijk goed tot dat hij zijn gsm in de klas tevoorschijn nam.
De meester was zo druk bezig dat hij Jef niet zag maar plots had hij gedaan en draaide zich om. Zoals te verwachten, nam hij de gsm va, Jef af. Julien en Romain schoten in de lach omdat Jef gepakt werd.
Jef dierf veel en nam dan maar een tweede gsm boven om natuurlijk opnieuw te gamen. De meester zag het opnieuw en stuurde hem dan maar bij de directeur. Vandaar kwam hij met een straf terug. Naast de straf had hij ook een eerste waarschuwing gekregen. Bij een tweede waarschuwing zal hij van de school gestuurd worden maar omdat hij echt niet van deze school houdt, zou hij, raar maar waar, ook dat niet zo erg vinden…. 
Verder lezen ? Dat kan via www.hdsschool.com
HENRY

Eetbare gamer

In de school GBS De Schakel komt er een nieuwe leerling in het 6de leerjaar: Jean-Pascal.Op de 5de schooldag ontmoet hij 2 nieuwe vrienden: Henry Van Den Patat, Romjul De Coole. Ze zijn vrienden omdat ze allemaal van gamen houden. Op een dag gaat het 6de leerjaar op uitstap naar PAIRI DAIZA !!!!!!!!!!!!

Jean-Pascal gamt heel de tijd tijdens de uitstap naar Pairi Daiza . Tot hij vlees ziet. Wat Jean-Pascal nooit had gezegd aan zijn 2 vrienden is dat als hij eten ziet of ruikt hij er direct op springt en wordt agressief . Dus hij stormde op het vlees af. Maar wat Jean-Pascal niet wist is dat dat vlees in een kooi van een leeuw zat!!!!!!!!!!!!!!

Het was een hevige strijd en tot ieders verbazing kwam Jean-Pascal er als WINNAAR uit met het stuk vlees in zijn mond en de leeuw naast hem op de grond!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jean-Pascal werd daarna geschorst van de school en ging naar een school voor gamers.

ROMAINHet handige konijn !!!

Het is vanmiddag werelddierendag en Andreas neemt een konijn mee naar school. De bel gaat en het is speeltijd. David, Moos en Andreas spelen samen. Na de speeltijd hebben ze een toets van
werkwoorden. De juf deelt de toetsen uit. Er komt een meester binnen in de klas en dan, ziet hij het konijn niet, hij struikelt er over. Het konijnenhok gaat open het konijn ontsnapt en hij springt door de hele klas. Opeens springt het konijn op zijn bank. En eet zijn toets op, dat is handig voor hem want hij had zijn toets niet gestudeerd. Hij denkt dat hij een nieuwe toets krijgt maar de juf zij dat het niet erg was en dat hij zijn toets niet moest maken. Moos en Andreas vonden dat niet eerlijk. David lachte en zij :”Ik heb een handige konijn!”
INES

Kenny Knognie ging naar de verjaardag van Rocky. 

Het was best gezellig maar droog.

Toen begon Evy tegen Kenny over Rocky te praten.

Ze zij dat Rocky een gemene jongen was en Kenny gaf toe.
Maar Kenny wist niet dat Evy alles op nam.
Ze liet alles horen aan Rocky.
Rocky sloeg toen een bloedneus aan Kenny.
En Kenny vluchtte weg.
Kenny durfte niet meer naar school te gaan.
Na twee weken was er nog altijd geen contact met Kenny.

Evy voelde zich schuldig en ging alles oplichten.

De directeur vond dat echt niet oké en heeft haar GESCHORTS.
LARADe oudste meisjes een de nieuwe jongensSinds de 1 e kleuterklas waren 4 meisjes bff , Best Friends Forever .Julius de Grand Sare en sima Tortia wouden jongens worden .Ze deden etetische chirurjie ze werden Jongens . Ze werden al gepest als meisje en nu als jongen , dat werd teveel voor hun .Maar toch . Opeens werden ze zo verliefd op de 2 andere meisjes .Chloech en Anaoech ze waren zo mooi .Hun ouders waren niet zo blij . Mar ze waren toch lief met kinderen .Dus mochten ze op resreaurand . En dag later gingen ze in hun boomhut , daar zat tanten Anclo mimiche.Ze begon te huilen alle 3 . Het was voorbij met de lief van tante .Schuuuuuuut de meisjes komen .Tranen weg vegen .De twee jongens vroegen zachtjes aan de 2 meisjes “ Willen jullie koppel zijn “.“Maar ja naturlijk “ .Ze bleeven samen hun hele leven samen .Ze kregen 2 kinderen samen. 
ANAE

WE HAALDEN HET NIEUWS ....EeN wErElD vAn SnOeP!


In 2080 was er een astraunoot die op Mars leefde.Hij kreeg daar krachten van een élieën .Met die krachten ging hij op aarde boodschappen doen .Hij kwam daar 2 kinderen tegen. 


Die 2 kinderen vroegen hem :”Heeft u een snoepje voor ons?”De astraunoot zei:”ja tuurlijk,houveel willen jullie er?”Alles wat u meeheeft a.u.b. meneer. ”De astraunoot zei terug:”ok.”5 min. Later toverde hij een wereld van snoep.”Is het genoeg?!”vroeg hij.”Ja super danku meneer!” zeiden de kinderen.De straten werden van M&M’s, de electrische draden werden eetbare veters, bakstenen werden spekken, daken werd eetbaar papier, wielen werden donuts, bomen werden drops, dieren werden beertjes, mensen werden smurfjes ,zwembaden en rivieren werden frisdrank…  maar ze wisten niet dat het snoep na 1 jaar verdween.
1 jaar later …
De 2 kinderen keken met hun mond open naar het snoep die  stilletjes aan verdween .Ze waren ontgoochelt en wouden die mysterieuze astraunoot terug vinden…
Henry en Cécile

De levende kunstwerken

Op een leuke namiddag ging de klas van Lisa en Bart naar een museum. De tweeling vond de rondleiding saai. Toen besloten ze verstoppertje te spelen. Lisa telde en Bart ging zich verstoppen.

Na een paar tellen ging ze op zoek naar hem. Ze vond hem naast een teletijdmachine. Ze gingen in de teletijdmachine en er gebeurde niks. Ze dachten dat de teletijdmachine stuk was. Ze gingen uit de teletijdmachine en wisten niet dat ze in 2222 waren. In het museum was het muisstil. Ze zochten naar hun klas maar vonden ze niet. Ze hoorden veel lawaai. Ze deden de deur open maar er was niemand. Alleen maar kunstwerken.

Ze besloten om in die ruimte te blijven omdat het als een keuken met bed was. Dan begon één van de twee beelden tegen hen te praten en zijden ze terug naar hun wereld moesten keren voor middernacht.
Yasmine en Ines

DE ANGSTIGE ECHTE DROOM VAN HANNA

Hanna zat gezellig op haar bed met Poepie haar zwarte kitten. Ze dacht aan die mooie jongen van haar klas: Josmos. Het was al laat, heel laat. Ze was net klaar met schrijven in haar dagboek over hem, haar droomlief. Er was nog één minuut voorbijgegaan. Ze dacht nog voor een laatste keer aan die mooie, lieve Josmos en viel in slaap.  
Opeens, op middernacht leek dat een vulkaanuitbarsting in haar kamer ontplofte. Ze werd meegesleurd in die kracht. Ze kwam terecht in een bos. Maar het rare was dat de bomen bewogen en konden praten. In de verte kon ze mensen hoorde ze stemmen. Het geluid kwam dichter en dichterbij… Plots zag ze een kooi op haar vallen! Ze bukte zich zodat het bovenste van de kooi niet tegen haar hoofd kon botsen. Twee vrouwen kwamen naar haar.
“ Zijn jullie heksen?”,vroeg ze bibberend. “Nee, dat zijn we niet. We zijn Kalibios en dit land heet
 Hanna vroeg: “Waarom ben ik hier ?” “Je bent hier omdat je gisteren, een vrijdag 13 met een zwarte kat om  middernacht nog niet sliep. Alle tekens van ongeluk waren verzameld. Daarom ben je hier. “ Hoe lang blijf ik hier ?”. “Voor altijtd. Kom met ons mee…” Ze volgde de twee vrouwen tot een magische deur. “Hier mag je doen wat je wilt behalve als je wenst om terug te gaan naar jouw huis.
Als je dat doet dan word je een slaaf, mijn slaaf.” Hanna bleef daar enkele weken. Ze wou haar ouders terug zien maar zeker Josmos. Plotseling wist Hanna het! Ze moest op een vrijdag 13 met haar zwarte kat terug niet slapen. Maar ze vond Poepie niet meer...Ze wist dat ze niet mocht wensen om terug te gaan, maar wel om Poepie terug te vinden. Ze ging naar een fee, en wenste het. De fee maakte een mini torado van sterretjes en Poepie verscheen. “Miauw”, zei die. “Snel Poepie deze nacht wordt het vrijdag 13”. Alles gebeurde hoedat zij het wenste tot dat de heksen kwamen. “Hééé, kom terug !” Maar het was te laat. Ze was terug in haar echte thuis.
Anaë en Juliette

Op weg naar de nieuwe tijden

Elke dag zag ik die rare jongen. Oh! Ja sorry ik was jullie vergeten. Dus ik ben Zoé en ik heb jullie een verhaal te vertellen…Een echt verhaal. Het begon als ik elke dag dezelfde jongen zag, een rare jongen. Hij had een soort helm op, misschien om te fietsen… nee te raar. Hij had daar bij ook een gadget in zijn handen. Ik vond hem zo speciaal dat ik hem begon te volgen maar toen was hij weg!
De volgende dag kreeg ik een brief:

IK weet dat je me volgt maar ik volg je ook. Kom naar me toe ik wil je leren kennen. Ga naar de metro station van Heresnaam en stap in de metro 99. Stap dan uit aan de halte van Kgzinove en ga naar het kerkhof. Stap daarna in de bus die voor je staat. Voor dat je naar me toe komt VERNIETIG DIE BRIEF !!!!!
s.t.


Ik leerde de brief van buiten en vernietigde hem. Toen ik eindelijk voor de bus stond was ik al dood moe maar wel nieuwsgierig. Ik stapte in de bus en viel in slaap. Als ik wakker werd zat ik op een rare tafel in een laboratorium. Was dit het huis van die jongen? “Ah je bent al wakker?” Voor mij zat een blonde jongen met blauwe ogen en een bril op. Ja het was hem. “WAT DOE IK HIER ?! Wie ben jij?!!” 
“Ik ben Sammy…Sammy Thort maar je mag me Sammy noemen.” “Oh euh…ik ben Zoé, ben jij die jongen die ik elke dag zag?” “Ja dat ben ik, kan ik nog iets over je weten?” “bv. Hoe oud ben jij?” “ IK ben 13” “ OH , ik ook! Maar ik wou je niet daarvoor zien. Ik moest je zien omdat ik je nodig had om mij te helpen …. Voor een reis door de tijd. Dus ben je klaar om naar de NIEUWSTE TIJDEN te gaan. Ik aarzelde even maar toen hij zijn tijdmachine toonde zei ik “ja!”


Nu ben ik 15 en mijn leven is beter geworden nu weet ik dat Sammy mijn broer is en zijn we ook naar het verleden gegaan daar hebben we papa gered. Nu leven we met ons drieën en is ons leven een droom. Maar de toekomst maakt me bang. We hebben daar een toertje gedaan en Max ontmoet Max was heel lief dat was niet het probleem. Het probleem was dat we zonder telefoon samen niet konden praten dat vertelde hij en als we dat toch deden dan dacht iedereen dat we betovert waren. 

We hebben het toch gered maar het was moeilijk. Daar hebben we veel mensen ontmoet en veel vrienden gemaakt. En wat moeilijk was is dat we niet mochten zeggen van waar we kwamen. Ze mogen natuurlijk niet weten dat we van het  verleden komen. Ik ben nu thuis en ik ga naar school wat moeilijk is dat ik aan niemand maar ook niemand mag zeggen daarom vertel ik het aan jou lieve dagboek.
Sofia en Chloé

De vermoeiende estafette van de Keith Harrings 

De Keith Harrings zijn vertrokken met hun vliegtuig. Morgen trainen ze voor de eerste keer in Spanje. Overmorgen strijden ze voor een estafette titel. 4 ploegen van de Keith Harrings. Gaan naar de finale. 
Over 2 minuten word de start gezegd. 1 2 3 start! Ze zijn vertrokken . 

Team geel staat aan de leiding ze lopen super vlug maar ze worden rood, 
Team rood valt en ziet gans blauw maar kijk de supporters gooien gele verf
Op team blauw, Nu is de laatste 100m . Maar waar is team groen?
OOOH KIJK !!!! team groen loopt weer mee.Wie GAAT WINNEN?
BOEMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  De camera is kapot.
En nu lopen ze over de streep. Maar wie is de winnaar?de directeur stapt op het poduim en zegt dat er geen winnaars zijn dit jaar.
Simon en Laure