COLUMN

Hier vind je de schrijfopdrachten van de klas. De teksten zijn hier bewust niet verbeterd!! Het zijn de oorspronkelijke versies.

Een column is een stukje in een krant of een tijdschrift waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. 
Een echte column sluit aan bij wat er in het dagelijks leven gebeurt. Het woord column komt van het Engelse woord voor kolom. Dat is de ruimte die een krant reserveert voor het stukje. De meeste columnisten hebben een vaste plek in een krant of tijdschrift.

DE BERMUDADRIEHOEK

Talloze schepen en vliegtuigen verdwenen op mysterieuze wijze van de aardbol in de Bermudadriehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico. Van de USS Cyclops, de boot met 300 passagiers die in 1918 spoorloos verdween, tot Flight 19, die na een trainingsoefening nooit meer werd teruggevonden. Er zijn zelfs geschriften waaruit blijkt dat Columbus moeilijkheden ondervond in de driehoek. Sommigen gaan uit van duistere krachten, anderen zijn ervan overtuigd dat aliens er voor iets tussen zitten.
De leerlingen van het zesde leerjaar gingen zelf ook een kijkje nemen. Lees hier hun logboek.

CONFLICT IN DE KLAS.

Net al in de klas komen er ook in de klas van mijnheer Beenhesp conflicten voor. Misschien komt dat doordat leerlingen zo verschillend zijn. Maak hier kennis met de gebeurtenissen van het zesde leerjaar van basisschool 't Conflictje.


WIJ HAALDEN HET NIEUWS!!!!

De leerlingen schreven per twee een verhaal voor in de krant. 
Klik hier en u kunt onze eerste artikels lezen.